مرکز پاسخگویی به سوالات حقوقی

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اطلاعات مهم در خصوص صدور چک طبق ادعای یکی از کارشناسان “چک برگشتی از جرائم علیه اموال است که مشکلاتی فراوان در جامعه به وجود آورده و بخش عظیمی از وقت دستگاه قضایی را به خود اختصاص داده است.” صدای وکیل مشاوره حقوقی + تلفن : (6 خط ویژه) 02166567311  امروزه یکی از مشکلات بخش اقتصادی اشخاص […]

[ما در این مقاله...]
مسیر راهنما
صدای وکیل / کیفری / صدور چک و موارد مهم
امتیاز شما به این مقاله؟!

اطلاعات مهم در خصوص صدور چک

طبق ادعای یکی از کارشناسان “چک برگشتی از جرائم علیه اموال است که مشکلاتی فراوان در جامعه به وجود آورده و بخش عظیمی از وقت دستگاه قضایی را به خود اختصاص داده است.”

صدای وکیل مشاوره حقوقی + تلفن : (6 خط ویژه) 02166567311 

امروزه یکی از مشکلات بخش اقتصادی اشخاص و شرکت ها در ایران بحث چک است که با توجه به قوانینمربوط به چک و عدم آشنایی افراد به آن، زمینه ایجاد کلاه برداری ها و صدور چک بی محل و سوءاستفاده از آن زیاد شده است.

16 مورد قوانین صدور چک

  1. در هنگام نوشتن متن چک سعی کنید خودتان و با قلم خود متن چک را بنویسید، حتی اگر طرف مقابل مورد اعتماد شما باشد، هرگز اجازه ندهید دیگران متن چک را بنویسند.
  2. در قسمت «مبلغ چک» میزان آن را هم به صورت ریال و هم تومان بنویسید و همچنین در قسمت «در وجه» سعی کنید که وجه را به اسم شخص بنویسید و تا می توانید از نوشتن کلمه حامل خودداری کنید.
  3. بعد از آن که اسم طرف را نوشتید، برای جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی بنویسید که چک «بابت» چه چیزی صادرشده است.
  4. در داخل شکل مستطیل که باید مبلغ به عدد نوشته شود سعی کنید از سمت چپ با کمترین فاصله به حرف «ر» در کلمه «ریال» شروع به نوشتن کنید و پس از نوشتن مبلغ در جلوی آن تا انتهای مستطیل خط تیره کشیده شود.
  5. پس از نوشتن عدد موردنظر برای جلوگیری از زیاد نمودن رقم، چسب نواری روی مبلغ چسبانیده شود.
  6. چنانچه بدون قلم خوردگی چک را نوشتید و امضاء کردید در بالای شکل مستطیل که رقم نوشتید این کلمه را امضاء کنید؛ × بدون خط خوردگی × و دو طرف آن را با علامت ضربدر ببندید.
  7. چنانچه در هنگام نوشتن دچار قلم خوردگی شدید ولو این که حرف یا یک عدد باشد پشت چک قید کنید که مبلغ فلان و تاریخ فلان صحیح است.
  8. در انتخاب امضاء برای چک سعی کنید از امضاء ساده که به راحتی قابل جعل باشد خودداری کنید و زیر امضاء نام و نام خانوادگی را به همراه تاریخ با خط خود قید کنید.
  9. پس از صدور چک ته چک را نیز کامل کنید و تاریخ چک و مبلغ چک و این که چک را به چه کسی داده اید حتماً قید کنید.
  10. همیشه سعی کنید دسته چک را در جای امن قرار دهید تا به راحتی قابل دسترسی برای دیگران نباشد.
  11. از نمونه امضاء خود در قسمت ته چک و برگه و جلد دسته چک خودداری کنید تا چنانچه چک یا دسته چک مفقود شد یا مورد دستبرد قرار گرفت جعل نمونه امضاء صورت نگیرد.
  12. چنانچه دسته چک یا یک برگ چک مفقود یا مورد سرقت قرار گرفت در اسرع وقت به بانک اطلاع دهید و طبق ماده ۱۴ قانون چک ظرف مدت یک هفته به دادسرا مراجعه نموده و ضمن طرح شکایت دستور قضایی را به بانک تحویل دهید. چنانچه به دادسرا مراجعه نشود و دستور قضایی صادر نگردد بانک مسئولیتی نخواهد داشت و می تواند وجه چک را پرداخت و یا چک را برگشت بزند.
  13. سعی کنید چک را به آرامی بنویسید و از شتاب زدگی و عجله در نوشتن خودداری کنید و تا آن جا که ممکن است بدون قلم خوردگی چک صادر شود.
  14. از ضمانت با چک نسبت به افرادی که نمی شناسید یا احتمال عدم پرداخت او را می دهید خودداری کنید.
  15. اگر در متن چک جعل و دست کاری صورت گیرد و یا مورد کلاه برداری قرار گیرد و یا اختلاف حساب وجود داشته باشد مطابق بند عمل نمایید و چنانچه معامله و یا قراردادی با چک صورت گرفت شماره چک و مبلغ چک و تاریخ آن حتماً در متن قرارداد قید شود.
  16. از ضمانت با چک نسبت به افرادی که نمی شناسید یا احتمال عدم پرداخت او را می دهید خودداری کنید.

صدای وکیل مشاوره حقوقی – تلفن : (6 خط ویژه) 02166567311 

امتیاز شما به این مقاله؟!

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید