مهریه یا صداق، مالی (یا شبه مالی) توافقی است که مرد میبایست هنگام ازدواج، به نشانه صداقت و جدی بودن عزمش، به همسرش بپردازد یا به انجام آن متعهد شود.
میزان مهریه و مبلغ آن باید بین زوجین توافق شود و میتواند به صورت وجه نقد یا غیرنقدی (مانند طلا، جواهرات، خودرو، مسکن و غیره) یا تعهد به انجام کاری (ساختن خانه) تعیین شود.
انواع مهریه
مهریه عندالمطالبه: مهریهای است که همسر میتواند بلافاصله پس از وقوع عقد، آنرا از شوهرش مطالبه کند و در صورت ناتوانی مرد، آن را از طرق قانونی به اجرا گذارده و پیگیری کند.
مهریه عندالاستطاعه: مهریهای است که زن در صورت اثبات استطاعت و دارا بودن مرد (مثلا شناسایی و معرفی اموال شوهر) آن را مطالبه و از مراجع رسمی درخواست نماید.
موضوعات مرتبط با "سرقت"
چرا صدای وکیل؟
پاسخگویی رایگان
اگر به کمک حقوقی نیاز دارید، صدای وکیل آمادگی دار به سوالا کوتاه شما، به صورت تلفنی پاسخ بدهد.(این تماس رایگان است)
مشاوره در محل
در مواردی مثل تنظیم قرارداد یا شرکت در جلسات، در صورتی که تمایل به حضور وکیل در دفتر خود دارید میتوانید با ما تماس بگیرید.
خدمات حقوقی در سراسر کشور
صدای وکیل به شما کمک میکند که وکلای دادگستری مد نظر خود را از سراسر کشور انتخاب کنید یا ان ها را به نقاط مختلف کشور اعزام نماید.
مشاوره تلفنی نیم بها
مشاوره حقوقی در صدای وکیل به صورت حضوری و تلفنی امکان پذیر است. هزینه مشاوره تلفنی نیم بها میباشد.
سوالاتی که در مورد سرقت مطرح می شود؟!
آیا مهریه فقط تا ١١٠ سکه قابل وصول است یا اینکه مهریه هر مقدار که باشد قابل وصول است؟
مهریه هر مقدار که باشد قابل وصول است.
پس این قانون ۱۱۰ سکه چیست و چه میگوید؟
مطابق یک قانون، در صورتی که مردی ۱۱۰ سکه از مهریه را بپردازد همسرش دیگر نمیتواند حکم جلب او را بگیرد و او را به زندان بیندازد
حالا زن مهریهاش را چگونه وصول کند؟
دو حالت وجود دارد:
۱- اگر همسرش اموال و دارایی دارد زن آنها را به دادگاه معرفی کند تا توقیف و مزایده شوند و از فروش آنها مهریهاش را بگیرد.
۲- مرد هیچ مالی ندارد (یا قابل شناسایی نیست). زن باید به صورت قسطی مهریهاش را دریافت کند.
آیا میتوان در هنگام عقد شرط نمود در صورتی که مرد مهریه را تا تاریخ معینی نپردازد، عقد باطل است و زن مطلقه میشود؟ آیا چنین عقدی صحیح است؟
ماده ۱۰۸۱ قانون مدنی میگوید:
اگر در عقد نکاح شرط شود که در صورت عدم تأدیهی(پرداخت) مهر در مدت معین، نکاح باطل خواهد بود، نکاح و مهر صحیح ولی شرط باطل است.