مرکز پاسخگویی به سوالات حقوقی

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

وکلای دادگستری صرف نظر از اینکه اتهام موکل در پرونده‌های کیفری چه موضوعی است و در پرونده‌های مدنی(حقوقی) نوع و مبلغ دعوا چه میزان است، حسب سوگندی که یاد کرده‌اند مکلف به دفاع از موکل هستند. وکلای دادگستری صرف نظر از اینکه اتهام موکل در پرونده‌های کیفری چه موضوعی است و در پرونده‌های مدنی(حقوقی) نوع […]

[ما در این مقاله...]
مسیر راهنما
صدای وکیل / مقالات / ترویج فرهنگ حق دفاع و کاهش خشونت علیه وکلا
امتیاز شما به این مقاله؟!

وکلای دادگستری صرف نظر از اینکه اتهام موکل در پرونده‌های کیفری چه موضوعی است و در پرونده‌های مدنی(حقوقی) نوع و مبلغ دعوا چه میزان است، حسب سوگندی که یاد کرده‌اند مکلف به دفاع از موکل هستند.

وکلای دادگستری صرف نظر از اینکه اتهام موکل در پرونده‌های کیفری چه موضوعی است و در پرونده‌های مدنی(حقوقی) نوع و مبلغ دعوا چه میزان است، حسب سوگندی که یاد کرده‌اند مکلف به دفاع از موکل هستند.

 وکیلی که برخلاف این امر عمل کند، خائن به موکل است و درخور تعقیب انتظامی است و چه‎بسا مسئولیت مدنی و کیفری نیز برای او ایجاد می‎شود.

 در عین حال باید به‎یاد داشته باشیم که در پرونده‎های کیفری وکیل از قتل، ضرب‎و‎جرح، سرقت و… دفاع نمی‎کند، بلکه او با توجه به حق دفاعی که متهمان به موجب اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین‎المللی مدنی و سیاسی و اصل35 قانون اساسی و ماده‎واحده انتخاب وکیل به توسط اصحاب دعوا دارند، از متهم به قتل، متهم به زنا یا متهم به سرقت دفاع می‌کند؛

 چنان دفاعی که ممکن است در مرحله نخست یا در مراحل بعدی منجر به خلاصی متهم یا تنزیل عنوان اتهامش یا استفاده او از تخفیف یا معافیتش از مجازات بشود؛

 به‌عبارت دیگر ممکن است فردی در مرحله نخست به اعدام محکوم و در مرحله بعدی تبرئه شود، وکیل نیز در لابه‎لای اوراق پرونده به دنبال نکاتی می‎گردد که ممکن است در دفاع از موکل مفید باشد.

 بنابراین این فرهنگ باید متداول شود و مردم بیاموزند که یکی از حقوق آن‌ها و همگان حق دفاع است و این حق را کسانی که برای اِعمال آن تربیت شده‌اند می‌توانند از طرف مردم اِعمال کنند. گسترش این فرهنگ باعث می‌شود که وکلا از تعرض افراد بابت انجام وظیفه قانونی خود مصون بمانند.

 از آنجا که گماشتن مامور یا مامورانی برای حفاظت از وکلا امکان عملی ندارد و این فقدان امکان در خصوص قضات نیز صادق است، از یک‎سو باید وکلا احتیاط‌های لازم را در قبال رفتارهای احتمالی افراد نابخرد معمول دارند و از سوی دیگر کانون‌های وکلا باید وکلا را به ابزارهای دفاعی در حد متعارف مجهز کنند؛

 کاری که اینجانب در زمانی که افتخار تصدی کانون مرکز را داشتم به انجام رساندم و وکلا به ابزارهای دفاعی کارآمدی که هم شوک الکتریکی می‎داد و هم گاز اشک‎آور پرتاب می‎کرد، مجهز شده بودند.

 متاسفانه ادامه این برنامه با مخالفت برخی نهادها و مسئولان مواجه شد که البته آن مسئولان مخالف خود از محافظت وکلا در قبال خطرات احتمالی عاجز ماندند.

 امید است که همکاران ما با مجهز کردن دفاترشان به دوربین‌های فیلمبرداری و استحکام‌بخشیدن به در‌ها و پنجره‌ها اقدام به اعمال حفاظتی کنند و از سوی دیگر مسئولان نیز با واگذاری سلاح‌های متناسب به وکلا-باهزینه وکلا و کانون‌ها- موافقت کنند.

روزنامه قانون

امتیاز شما به این مقاله؟!

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

فهرست مطالب

فهرست مطالب