شاغلین حرفههای پزشکی باید طبق موازین علمی، شرعی و قانونی با رعایت نظامات دولتی، صنفی و حرفه ای انجام وظیفه کرده و از هرگونه سهل انگاری درانجام وظایف قانونی بپرهیزند.(ماده 3 آیین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی وحرفهای شاغلین حرفههای پزشکی و وابسته) ………………….
مشاوره حقوقی رایگان با وکیل خوب دادگستری
شاغلین حرفههای پزشکی باید طبق موازین علمی، شرعی و قانونی با رعایت نظامات دولتی، صنفی و حرفه ای انجام وظیفه کرده و از هرگونه سهل انگاری درانجام وظایف قانونی بپرهیزند.(ماده 3 آیین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی وحرفهای شاغلین حرفههای پزشکی و وابسته)
اقدامات درمانی که به وسیله پزشک یا جراح صورت میگیرد در واقع نوعی تصرف در جان دیگری است، بنابراین برای انجام این کار جراح میبایست صلاحیت و مهارت علمی و عملی لازم را داشته باشد. چنانچه فارغ التحصیلان رشته پزشکی و وابسته پس از دریافت پروانه پزشکی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجاز به انجام فعالیت در رشته مربوط، در حد توانایی و تخصص خود خواهند بود.
به عنوان نمونه جراحی پلاستیک یکی از شاخههای رشته پزشکی در سطح فوق تخصصی میباشد که دربرگیرنده بخشهای متعددی از علم جراحی(از جمله جراحی فک و صورت و جمجمه ،نا هنجاریهای مادرزادی، زیبایی، دست و میکروسکوپی و سوختگی …)میباشد.
افرادی که به عنوان جراح پلاستیک دست به اعمال جراحی فوق میزنند پزشکانی هستند که پس از کسب درجه دکتری در پزشکی عمومی و گذراندن دوره تخصصی جراحی عمومی (5-4سال)، مجوز ورود به دوره فوق تخصصی جراحی پلاستیک را دریافت مینمایند. این دوره شامل سه سال آموزشهای گوناگون در زمینه جراحی پلاستیک و زیبایی بوده که با توجه به پیچیدگی های اعمال جراحی پلاستیک، پیداست گذراندن این مراحل از آموزش تخصصی و فوق تخصصی لازمه پزشکانی است که مبادرت به انجام اینگونه اقدامات جراحی مینمایند. با توجه به مدارک موجود آمار بالای شکایتها در این زمینه از جراح و پزشک عمومی است که اقدام به جراحی زیبایی میکند.
بنابر بند (ث) ماده 29 آیین نامه رسیدگی به تخلفات پزشکی جراح یا پزشک عمومی که اقدام به جراحی زیبایی کند، ۶ ماه تا یکسال از فعالیت پزشکی محروم و درصورت ادامه این روند، پروانه پزشکی وی لغو میشود. در صورتی که اقدامات چنین پزشکی منجر به تلف جان یا نقص عضو یا هرگونه خسارت مالی وارده به زیان دیده گردد، در این صورت پرونده پزشک متخلف باید طبق قانون رسیدگی شود و اگر اتهام های وی به اثبات رسید، باید مجازات و از کار طبابت منع گردد. که یکی از این مجازات ها پرداخت دیه به شاکی و یا خانواده اولیای دم است.
صدای وکیل پاسخ دهنده به سوالات حقوقی شما و ارائه دهنده مشاوره رایگان توسط وکیل دادگستری
[/block]