مرکز پاسخگویی به سوالات حقوقی

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

در قانون مدنی ایران به صراحت اشاره‌ای به جهیزیه نشده است. چرا که آوردن جهیزیه تکلیف شرعی و قانونی زن نیست. ضمن آن‌که تهیه لوازم زندگی قانونا بر عهده مرد است. اما از آنجایی که این بحث در جامعه ما جنبه عرفی دارد، بنابراین لازم است تا به جنبه‌های حقوقی موضوع نحوه استرداد جهیزیه بعد […]

[ما در این مقاله...]
مسیر راهنما
صدای وکیل / خانواده / نحوه استرداد جهیزیه بعد از طلاق
5/5 - (1 امتیاز)

در قانون مدنی ایران به صراحت اشاره‌ای به جهیزیه نشده است. چرا که آوردن جهیزیه تکلیف شرعی و قانونی زن نیست. ضمن آن‌که تهیه لوازم زندگی قانونا بر عهده مرد است. اما از آنجایی که این بحث در جامعه ما جنبه عرفی دارد، بنابراین لازم است تا به جنبه‌های حقوقی موضوع نحوه استرداد جهیزیه بعد از طلاق پرداخته شود.برای مشاوره حتما با یک  وکیل طلاق مشورت کنید.

وکیل طلاق در وب سایت صدای وکیل
٠٢١۶۶۵۶٧٣١١(۶ خط ویژه)

برای این کار باید دادخواستی به دادگاه ارائه نماید. برای تعیین دادگاه صالح نیز باید گفت اگر جهیزیه مذکور زیر ۲۰ میلیون تومان باشد دادخواست باید به شورای حل اختلاف ارائه گردد.

در غیر این‌صورت دادخواست در صلاحیت دادگاه خانواده می‌باشد. گرچه معمولا چون منظور از دادخواست بازپس‌گرفتن اموال است، در صورت بیشتر بودن مبلغ جهیزیه از نصاب مذکور نیز غالبا بانوان و وکلای آن‌ها مبلغ را کمتر از ۲۰ میلیون تقویم می‌کنند تا در شورای حل اختلاف مورد رسیدگی قرار گیرد. چراکه رسیدگی در شورا دارای هزینه کمتر و همچنین مدت زمان کمتری است.

نکته‌ای که در این موارد وجود دارد حق مرد برای دفاع از خود در شورا یا دادگاه می‌باشد. مرد باید در این موارد به دادگاه مراجعه کند و درصورتی‌که قسمتی از جهیزیه قبلا از بین رفته است یا توسط زن فروخته شده است یا به هر دلیلی بدون دخالت مرد از بین رفته است لیست این موارد را به دادگاه ارائه نماید. در غیر این صورت محکوم‌به پرداخت کل جهیزیه می‌شود.

همچنین بانوان می‌توانند به‌محض ارائه دادخواست استرداد جهیزیه درخواست تأمین خواسته را بنمایند تا مرد نتواند اموال مذکور را جابه‌جا نموده یا به فروش برساند. بنابراین اگر آقایان با موردی مواجه شدند که زن جهیزیه خود را از آن‌ها دریافت نمود اما جهت حضور در دادگاه هیچ اخطاری به آن‌ها نشد احتمالا مورد از موارد دستور موقت بوده است.

در این موارد حتما باید به دادگاه مراجعه کرده و از زمان دادگاه مطلع شوند تا بتوانند در موعد مذکور از خود دفاع نمایند و مجبور نشوند که هزینه وسایلی را بپردازند که از بین رفته است.

در مقابل درصورتی‌که قسمتی از وسایل توسط مرد از خانه خارج شود زن می‌تواند از دادگاه بخواهد که مرد را مجبور به بازپس‌دادن آن‌ها یا پرداخت قیمت آن‌ها نماید. در این صورت دادگاه کارشناسی تعیین می‌نماید که قیمت وسایل را مشخص کند و قیمت این وسایل از مرد دریافت می‌شود.
درمجموع باید عنوان کرد که دعوای استرداد جهیزیه یکی از دعاوی است که در صورت اقدام به‌موقع زن در این خصوص و دریافت دستور موقت می‌تواند به‌سرعت و با هزینه کم به نتیجه برسد اما باید عنوان داشت که طول رسیدگی می‌تواند در برخی از موارد تا چند ماه نیز به طول انجامد؛ چراکه این دعوا نیز مانند سایر دعاوی قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه می‌باشد.

شماره وکیل طلاق در وب سایت صدای وکیل
٠٢١۶۶۵۶٧٣١١(۶ خط ویژه)

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

فهرست مطالب

فهرست مطالب